De beste, zuiverste gehydroliseerde rundercollageen van Europa. Geproduceerd in Duitsland onder de hoogste kwaliteitseisen
(Label op pot kan afwijken van het label op de pot die u ontvangt. we zijn met een grote opfris bezig van de Big Food producten)
Wat is Hydrolyseerde Collageen Peptiden?
Collageen is het meest voorkomende structurele eiwit in het menselijk lichaam, het biedt stabiliteit en kracht voor weefsels zoals pezen, huid, botten en tanden. In de wetenschappelijke literatuur heeft collageeneiwit antioxiderende eigenschappen, antihypertensieve activiteit, lipidenverlagende activiteit en therapeutisch gebruik voor aandoeningen met een beschadigde huid aangetoond (1).
Collageeneiwit wordt wereldwijd aangevuld, vooral omdat het de gezondheid van gewrichten kan accentueren en de elasticiteit van de huid kan verbeteren. Voordelen zijn aangetoond met 10g collageen per dag voor het in stand houden en verbeteren van gewrichtsgezondheid gemedieerd door verminderde pijn en stijfheid (2).
Collageeneiwit wordt aangetroffen in het bindweefsel van de huid, gewrichten en botten en biedt structurele integriteit en is van vitaal belang voor de normale weefselfunctie en een jeugdig uiterlijk van de huid. De huid ondergaat natuurlijke veroudering die gelijktijdig optreedt met functionele achteruitgang, een belangrijk kenmerk hiervan is een afname van de synthese van collageen in het bindweefsel. Daarom is collageenproteïne van groot belang geweest om deze uitdagingen geassocieerd met veroudering te verzachten (6).
Van collageen afgeleide peptiden herbergen een aantal verschillende spannende biologische eigenschappen, zoals het verhoogde vermogen om watermoleculen in huidcellen vast te houden en bij te dragen aan de productie van gewrichtsvloeistof in de gewrichten, die beide in theorie zouden moeten vertalen naar gezondere huid en gewrichten. (7).
Gezondheidsvoordelen van gehydrolyseerde collageenpeptiden
We weten ook uit onderzoek dat "kraaienpootjes" die worden gedefinieerd door rimpels in de buitenste ooghoek aanzienlijk worden verminderd na een aanvullend protocol van collageen bij 1 g / dag gedurende 12 weken. Bovendien zien we significante verminderingen in droogheid / schilfering en gezichtslijnen. Individuen die het begin van veroudering van de huid willen vertragen, wordt aangeraden om dit aanvullende protocol te volgen (3).
Orale inname van collageenhydrolysaat bij een dagelijkse dosis van 10 g gedurende zes maanden bij patiënten met artrose verminderde significant de gelokaliseerde pijn. Theoretisch kan iedereen die gewrichtspijn heeft in combinatie met ontsteking profiteren van het dagelijks aanvullen met 10g collageeneiwit. Bovendien verhoogt orale inname van collageen de bloedspiegels van bioactieve peptiden die een celtype (fibroblasten) stimuleren dat een specifiek molecuul produceert dat hyaluronzuur (HA) wordt genoemd, dit molecuul is een prominent product in de cosmetische industrie en huidgezondheidszorg (4,5) .
✓ Niet-GMO
✓ Geen additieven
✓ Glutenvrij
✓ Geen kunstmatig toevoegingen
Samenvatting
- Verminder gewrichtspijn
- Verbetering van de elasticiteit van de huid
- Verminder pijn en stijfheid
- Vermindert het rimpelen van de huid
Kwaliteitsborging van collageen peptiden
Onze hydrolyse-collageenpeptiden worden getest op zware metalen. De peptiden worden gemeten in grootte, de zogenaamde kDa (kilodalton) en zijn tussen 1500-3600 kDa.
Het meeste collageen is afkomstig van varkens, koeien (runderen) of vissen. De smaak en geur is over het algemeen neutraler als het afkomstig is van koe, dan van varken, dan van vis. Natuurlijk zal dit ook afhangen van de feitelijke grondstofkwaliteit die sterk kan verschillen.
Nutritional declarationPer 100 gPer 10 g
Energy 1506 kJ
(360 kcal) 75 kJ
(18 kcal)
Fat 0 g 0 g
of which saturates 0 g 0 g
Carbohydrate 0 g 0 g
of which sugars 0 g 0 g
Fibre 0 g 0 g
Protein 95 g 4,8 g
Salt* 0,07 g <0,01 g
*The salt content is exclusively due to the presence of naturally occurring sodium.
Amino Acid ProfileMg per 100g
Alanine 7885 mg
Arginine 8455 mg
Aspartic Acid 4845 mg
Cystine 2850 mg
Glumatic Acid 9500 mg
Glycine 19000 mg
Histidine* 1235 mg
Isoleucine* 1425 mg
Leucine* 2470 mg
Lysine* 3325 mg
Hydroxylysine 1425 mg
Methionine* 760 mg
Phenylalanine* 2185 mg
Proline 11970 mg
Hydroxyproline 9975 mg
Serine 3325 mg
Threonine* 2565 mg
Tyrosine 380 mg
Valine* 1900 mg
*Essential amino acids
BEWAARADVIES
Bewaar afgesloten, op een koele, droge plaats op kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en warmte.
INGREDIENTEN
Pure runder collageen
AFKOMST
Duitsland
ALLERGENEN INFORMATIE
Dit product kan sporen van noten bevatten.
AANBEVOLEN GEBRUIK
Roer 1 eetlepel (5gram) collageenpoeder door water, sap, je favoriete drankje of mix door een smoothie
WAAROM IS ER WEINIG INFORMATIE BESCHIKBAAR OVER DIT PRODUCT?
Helaas mogen wij door de strenge EU-wetgeving maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen. WAARSCHUWING
De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen houden.
Referenties
(1) Fan, Jian, Yongliang Zhuang, and Bafang Li. 2013. “Effects of Collagen and Collagen Hydrolysate from Jellyfish Umbrella on Histological and Immunity Changes of Mice Photoaging.” Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu5010223
(2) Benito-Ruiz, P., M. M. Camacho-Zambrano, J. N. Carrillo-Arcentales, M. A. Mestanza-Peralta, C. A. Vallejo-Flores, S. V. Vargas-López, R. A. Villacís-Tamayo, and L. A. Zurita-Gavilanes. 2009. “A Randomized Controlled Trial on the Efficacy and Safety of a Food Ingredient, Collagen Hydrolysate, for Improving Joint Comfort.” International Journal of Food Sciences and Nutrition 60 Suppl 2 (February): 99–113.
(3) Schwartz, Stephen R., and Joosang Park. 2012. “Ingestion of BioCell Collagen(®), a Novel Hydrolyzed Chicken Sternal Cartilage Extract; Enhanced Blood Microcirculation and Reduced Facial Aging Signs.” Clinical Interventions in Aging 7 (July): 267–73.
(4) Ohara, Hiroki, Satomi Ichikawa, Hitoshi Matsumoto, Minoru Akiyama, Norihiro Fujimoto, Takashi Kobayashi, and Shingo Tajima. 2010. “Collagen-Derived Dipeptide, Proline-Hydroxyproline, Stimulates Cell Proliferation and Hyaluronic Acid Synthesis in Cultured Human Dermal Fibroblasts.” The Journal of Dermatology 37 (4): 330–38
(5) Kawada, Chinatsu, Takushi Yoshida, Hideto Yoshida, Ryosuke Matsuoka, Wakako Sakamoto, Wataru Odanaka, Toshihide Sato, et al. 2014. “Ingested Hyaluronan Moisturizes Dry Skin.” Nutrition Journal 13 (July): 70.
(6) Avila Rodríguez, María Isabela, Laura G. Rodríguez Barroso, and Mirna Lorena Sánchez. 2018. “Collagen: A Review on Its Sources and Potential Cosmetic Applications.” Journal of Cosmetic Dermatology 17 (1): 20–26.
(7) Ohara, Hiroki, Hiroyuki Iida, Kyoko Ito, Yasuo Takeuchi, and Yoshihiro Nomura. 2010. “Effects of Pro-Hyp, a Collagen Hydrolysate-Derived Peptide, on Hyaluronic Acid Synthesis Using in Vitro Cultured Synovium Cells and Oral Ingestion of Collagen Hydrolysates in a Guinea Pig Model of Osteoarthritis.” Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 74 (10): 2096–99.