Northfire Inferno 800 Graden Grill .
· Steakhouse-kwaliteit voor thuis en horeca
· Snelle bereiding, ongeveer 55 seconden per zijde en dan keren!
· Het vlees krijgt een prachtige korst en blijft mooi rood van binnen.
· De ideale bereiding voor de mooiste stukken steak & zeevruchten, desserts
· 800° Grillen!
· Volledig van RVS daardoor hygiënisch en makkelijk schoon te houden, dikwandig geen 12 kg apparaat maar degelijk 16 Kg
· Geen vlamvorming van onderen door boven verhitting!
· In hoogte verstelbaar grill-rooster,voor rundvlees, vis, Crème Brûlée en nog veel meer.
Productspecificaties:
Afmetingen :B 254 mm | H 431 mm | D 356 mm
Temperatuur: tot 800°C
Afmetingen Grill-rooster : 160 x 280 mm
Gewicht:16 Kg
CE Goedgekeurd
Categorie: Propaan
Warmtebelasting 2.56 KW
Ø Verbruik 186 g/h
Voor gebruik in open lucht.
De Inferno wordt compleet en “ready to Grill” geleverd inclusief :
2 x Gastronormschaal, verschillende afmetingen
1 x Grillrooster
1 x handvat met flesopener
1 x Slede voor rooster en schalen, diverse grillhoogtes
1 x gasslang met drukregelaar.37 mBar
Bovenstaande schalen, rooster en slede zijn vaatwasbestendig, dus makkelijk schoon te houden.
Dus u moet alleen de propaanfles aansluiten en u kunt gaan Grillen
Een korte uitleg over de Northfire Inferno 800 Graden Grill
Een Inferno Grill werkt op propaangas, waarom? Omdat je alleen met propaangas 800 graden Celcius bereiken! Je schuift het rooster lekker hoog in de slede zo hoog dat het vlees nog maar een duimbreedte onder de industriële brander ligt en een 'Heat-schock' krijgt. Na 45 tot 50 seconden draai je de steak om en 'sizzle' je de andere zijde ook dicht.
Dan mag jij kiezen! ofwel de steak laten rusten, laten (door)-garen of gewoon direct aansnijden en genieten van een lekkere crust en lekker sappig roze vlees van binnen!
Laat voor het beste resultaat wel even het vlees op kamertemperatuur komen.
De Northfire heeft een regelbare temperatuur draaiknop. Laat de Inferno eerst 5 min opwarmen op de volle stand voordat je het vlees gaat bereiden.
Gebruik vervolgens de hoogste stand om het vlees dicht te schroeien, daarna kan eventueel voor het nagaren de middelste stand gebruikt worden (in combinatie met een lagere stand van het grill-rooster).
De Inferno Grill 'sizzled' het vlees zoals vlees gegrild moet worden (eventueel ook zeevruchten of groenten): Met 800 graden Celsius boven-verhitting en dat geeft al na 2x 50 seconden een mooie korst, dat geeft mooie smaak, dat geeft je de perfecte Steak of zeevruchten. Als er al vleessappen zouden afdruppelen, dan verbranden ze niet maar worden opgevangen in de schaal7om de basis te zijn van een heerlijke jus die je onderin de Inferno snel kan maken met wat roomboter, verse kruiden en wat zout/peper.
Wanneer het vlees gegrild is kan je het kort laten rusten of in de meegeleverde gastro-schaal in de Inferno nog een weinig laten nagaren. Maar waarschijnlijk kan je echt niet meer wachten, je snijdt het vlees aan en veredel het met die heerlijke kruiden-boterjus en een beetje Fleur de Sel maar dan is het genieten!
Zoek op Youtube naar de diverse mogelijkheden van deze Northfire Inferno.
https://youtu.be/jugqKVTjBpk
https://youtu.be/UuEabUIOuq8
https://youtu.be/zWlSZ9A2QwE