Amica ACI7005RN
LET OP!
In deze versie komt het fornuis met een aangesloten 2 Fase Perilexkabel van 1.5 m lang. Zie rechtsboven voor andere mogelijkheden met aangesloten stekkerkabel bij 'Kies je kleur'.
Dit fornuis beschikt over een kookplaat met 3 kookpitten met grote diameter. Kookt u graag een grote pan soep of kookt u voor een groot gezelschap? Dan is dit op dit fornuis een fluitje van een cent. Door het grotere oppervlak van de kookplaten hebben deze ook meer vermogen waardoor de kooktijd sterk verkort wordt en ook grote kookpotten sneller aan de kook komen.
Inductiefornuizen
Inductiekooktoestellen zijn de juwelen van de moderne keuken en combineren prestaties en efficiëntie. Ze gebruiken magnetische velden om compatibele kookpannen rechtstreeks te verhitten en koken snel en precies. Inductiekookplaten warmen onmiddellijk op en koelen snel af, voor een optimale temperatuurregeling. Ze zijn dus uiterst energiezuinig. Uitgerust met ielectronische ediening bieden deze fornuizen een ergonomische kookervaring. De veiligheid wordt vergroot door de afwezigheid van restwarmte op het oppervlak. Met hun strakke design en geavanceerde functies zoals timer en panherkenning zijn inductiekookplaten een moderne en efficiënte keuze voor elke keuken.
Principes van de werking van een inductieveld
De elektrische generator voedt de spoel die in het apparaat is geplaatst. Deze spoel genereert een magnetisch veld dat wordt doorgegeven aan het kookgerei. Het magnetische veld veroorzaakt dat het kookgerei opwarmt. Dit systeem vereist het gebruik van kookgerei dat gevoelig is voor de werking van een magnetisch veld. De inductietechnologie heeft twee grote voordelen:
Koken op inductie lijkt veel op koken op gas: de temperatuur is snel regelebaar. Tegelijk is het ook veiliger dan gas: de kookplaat zelf wordt niet heet en er is geen vlam waar je je aan kunt branden. Bovendien is een inductiekookplaat schoonmaken snel en makkelijk.
De energie die een inductiekookplaat opwekt wordt uiterst efficiënt gebruikt omdat het alleen je pan opwarmt en niet het hele kookoppervlak, zoals bij een keramische kookplaat wel het geval is. Hierdoor is een inductie kookplaat veruit de zuinigste manier van koken op elektriciteit.
● de warmte wordt uitsluitend door het kookgerei overgedragen, het is mogelijk de warmte maximaal aan te wenden; ● het warmtetraagheidsverschijnsel treedt niet op, omdat het kookproces automatisch begint op het moment dat het kookgerei op de kookplaat wordt gezet en eindigt, zodra hij weer van de kookplaat wordt afgehaald.
Bij normaal gebruik van de inductiekookplaat kunt u verschillende geluiden horen die geen invloed hebben op de werking van de kookplaat.
Automatische pandetectie: maakt de werking van de kookplaat en daarmee de verwarming mogelijk. Kleine voorwerpen die op de kookzone worden gelegd (bv. een lepeltje, mes, ring ...) worden niet herkend als pan en de kookplaat schakelt niet in.
Kenmerken
Oorsprong productie: Polen
Kookplaat
- Kookplaat met 3 Inductiezones
- 3 boosters
Oven
- Heteluchtoven
- 11 Kookfuncties
- Katalyse reiniging
- XL oven 77 Liter
- Telescopische rails
- Airfry
- Metalen handgreep
- Opberglade
- Klasse A+
11 Ovenfuncties
- Snel opwarmen De bovenste en onderste verwarmingselementen, grill en ventilator worden ingeschakeld. Met deze functie kan de oven snel worden voorverwarmd.
- Super grill met ventilatorGebruik deze functie om sneller te koken, grote hoeveelheden voedsel te bereiden en de smaak van gerechten te versterken.
- Supergrill Met deze functie kunt u tegelijkertijd het bovenste verwarmingselement en het grillelement inschakelen. Hiermee verkrijgt u een hogere temperatuur in het bovenste gedeelte van de ovenruimte, waardoor u grotere porties kunt bruinen en grillen.
- Grill U gebruikt de grill voor het bereiden van kleine porties vlees: steaks, schnitzels, vis, toast, worstjes (de dikte van het gegrilde gerecht mag niet groter zijn dan 2-3 cm, tijdens het grillen moet u het gerecht keren).
- Verwarmingselement onder Bij deze positie van de draaiknop wordt de oven uitsluitend met behulp van het verwarmingselement onder verwarmd. Afbakken van taarten met alleen onderwarmte (bv. vochtige cakes met fruitvulling).
- Verwarmingselementen boven en onder Bij deze positie van de draaiknop wordt de oven op conventionele wijze verwarmd. Bij uitstek geschikt voor het bakken van taarten, vlees, vis, brood, pizza (voorverwarming van de oven en toepassing van donkere bakplaten noodzakelijk) op één niveau.
- Heteluchtfunctie Deze functie gebruikt geforceerde luchtconvectie om te koken dankzij de thermo-ventilator onderaan de oven. Wanneer u deze functie gebruikt, verlaagt u de temperatuur die gebruikt wordt voor natuurlijke convectie met 20°C à 40°C. De voordelen van deze functie: - de tijd die nodig is om de oven op temperatuur te brengen wordt verkort door de voorverwarmingsfase te verkorten, - je kunt op twee niveaus tegelijk koken, - het vlees verliest minder vet en sappen, waardoor het een betere smaak behoudt..
- Hetelucht en verwarmingselementen boven en onder Deze combinatie van functies maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om pizza's te bereiden.
- Hetelucht + verwarmingselement onder Deze functie verhoogt de temperatuur van het deeg om het knapperiger te maken.
- Zachte stoomfunctie De oven is uitgerust met een extra verwarmingselement dat stoom produceert tijdens het begin van de bereiding. De stoom heeft een positieve invloed op het rijzen van het deeg en maakt het gemakkelijker om malse en toch knapperige gerechten te bereiden.
- ECO-verwarmingsfunctie Bij gebruik van deze functie start een optimale verwarmingswijze die bedoeld is om energie te besparen tijdens het bereiden van gerechten. Bij deze instelling van de draaiknop is de ovenverlichting uitgeschakeld.
- Ovenverlichting Als de knop in deze stand staat, wordt alleen de ovenverlichting ingeschakeld.
Afmetingen
Product hoogte 85 cm
Productbreedte 60 cm
Productdiepte 60 cm
Netto productgewicht 46,6 kg
Keuze van het kookgerei voor het koken op een inductiekookzone
● Gebruik altijd kookgerei van hoge kwaliteit met een perfect vlakke bodem. Zo voorkomt u het ontstaan van punten met een te hoge temperatuur waar voedingsmiddelen tijdens het koken aan vast kunnen kleven.Pannen en koekenpannen met dikke, metalen wanden zorgen voor uitstekende verspreiding van de warmte.
● Zorg ervoor dat de bodem van het kookgerei droog is. Controleer na het vullen, of wanneer u een pan gebruikt die in de koelkast heeft gestaan, of de oppervlakte volledig droog is voordat u het kookgerei op de kookplaat zet. Hierdoor voorkomt u verontreiniging van de oppervlakte van de kookplaat. ● Om vast te stellen of het kookgerei geschikt is, moet u controleren of de bodem een magneet aantrekt.
● Voor een optimale temperatuurcontrole door de inductiemodule moet de bodem van het kookgerei vlak zijn.
Gebruik voor inductiekoken uitsluitend ferromagnetisch kookgerei van materialen als: ● geëmailleerd staal ● gietijzer ● kookgerei van roestvrij staal dat geschikt is voor inductiekoken.
Over Amica
Amica maakt deel uit van de Amica Group, een Europese (Poolse) fabrikant van huishoudelijke apparatuur in meer dan 50 landen. Door technologisch geavanceerde en goed ontworpen producten te presenteren, veranderen we de dagelijkse kookervaring in een waar genot.