Hendi Sous Vide Wateroven GN1/1 - Hoge precisiethermostaat - 20 liter

Hendi Sous Vide Wateroven GN1/1 - Hoge precisiethermostaat - 20 liter

380,00

Op voorraad

Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

  • Inclusief verzendkosten
  • Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
  • Dag en nacht klantenservice

Met de Hendi sous vide bereid u het sappigste vlees, perfect gegaarde vis en gelijk gegaarde groenten. Met dit sous vide apparaat bereid u gerechten met een sublieme structuur welke niet kunnen met andere kooktechnieken. De Hendi sous vide is dan ook de perfecte keuze voor in de horeca en voor de hobby-chef thuis.


Dé perfecte bereiding met de Hendi Sous Vide


Culinair systeem waarbij voedsel verpakt in plastic vacuüm zakken middels een precies gecontroleerde temperatuur gegaard wordt. Ideaal voor à la carte restaurants. Uitermate geschikt voor voorbereiding buiten de piekuren. Consistent hoogwaardig resultaat. Hoge precisie thermostaat exact (0,1°C) regelbaar van 35-90°C. Behuizing volledig gemaakt van roestvast staal. Kan lucht- en waterdicht worden afgesloten dankzij deksel voorzien van siliconen afsluit rand. Voorzien van handvatten. In het systeem zijn verder vier vakken die gemaakt zijn van roestvaststaal waar u uw product in kunt plaatsen.


Voordelen van de Hendi Sous Vide Apparaat


✔ Hoge precisie thermostaat exact (0,1°C) regelbaar van 35-90°C.
✔ Behuizing volledig gemaakt van roestvast staal.
✔ Voor professioneel gebruik.
✔ Kan lucht- en waterdicht worden afgesloten dankzij deksel voorzien van siliconen afsluit rand.
✔ Voorzien van stevige handvatten en aftapkraan
✔ Inclusief 6 vaks roestvast stalen inzet.
✔ Inclusief duidelijke handleiding



  • Sous Vide KokenSous Vide betekent 'onder vacuüm' en dit is een kooktechniek waarbij het voedsel vacuüm wordt verpakt in een waterbad op de juiste temperatuur door de hoge precisiethermostaat. Uw gerecht wordt gelijkmatig gegaard door de lage temperatuur. In de Hendi Sous Vide systemen kunt u van alles doen. Dit kan variëren van vlees, vis en gevogelte tot vruchten.



  • Hoge precisie thermostaat – De Hendi Sous Vide apparaat is voorzien van een hoge precisiethermostaat. De machine heeft een temperatuurnauwkeurigheid van 0,1 graden. De temperatuur kunt u instellen van 45℃ tot 95℃ graden celsius.



  • Perfecte bereidingGroot voordeel van het Hendi sous vide toestel is dat, vanwege de hoge precisiethermostaat (0.5°C), voedsel perfect kan worden gegaard zonder enige moeite. Als u biefstuk bereidt in het sous vide toestel, medium rauw bijvoorbeeld, zal de biefstuk volledig medium rauw zijn van rand tot rand. Geen giswerk of kritische timing. Uw biefstuk wordt perfect medium rauw als u de juiste temperatuur instelt en u hebt er tussendoor geen omkijken meer naar. Omdat het voedsel vacuüm verpakt wordt gegaard, voorkomt u verlies van smaak en voedingsstoffen, het houdt het eten zeer smaakvol, zacht en sappig. Door lang te garen wordt bijvoorbeeld vlees zachter, zonder smaakverlies.



  • Lucht- en waterdicht – De deksel kunt u lucht- en waterdicht afsluiten dankzij de deksel welke is voorzien van een siliconen afsluit rand. Sluiten van de deksel: Nadat u de timer en de temperatuur heeft ingesteld en gevacuümeerd voedsel in de bak heeft gedaan, dient u de deksel op de bak te doen. Om de deksel goed op de bak te kunnen plaatsen dient u eerst het ontluchtingsklepje open te zetten. Dan pas kunt u de deksel sluitend plaatsen. Zodra de deksel goed sluit, dient u het ontluchtingsklepje dicht te doen. Openen van de deksel: Als de deksel wordt geopend dient eerst het ontluchtingsklepje te worden geopend. Doet u dit niet dan is de deksel vacuüm gezogen en kunt u deze niet verwijderen. Waarschuwing: er kan stoom ontsnappen! Pas op verbrandingsgevaar.


Basisprincipes van sous vide koken



  • Vacuüm verpakken – Het product moet altijd vacuüm, of in ieder geval verpakt in een plastic zak zonder lucht (geen drijfvermogen) verpakt worden zodat het verwarmde water een goed contact heeft met het te garen product. Kruiden, marinades worden vooraf toegevoegd, zodat deze goed in het product kunnen trekken en andersom de sappen en smaakstoffen van het product niet verloren gaan. Het beste kunt u hiervoor een vacuüm verpakkingsmachine gebruiken met binnenkamer. Om kosten te besparen kan men ook her afsluitbare plastic zakken gebruiken, waar de lucht uit wordt geperst.



  • Garen – De juiste temperatuur en gaartijd is van groot belang voor het eindresultaat. Voor vlees en vis moet de minimumtemperatuur 54°C graden zijn om te voorkomen dat aanwezige bacteriën gaan groeien. De tijden zijn altijd minimumtijden, waarbij de dikte van het product de minimumtijd nog eens sterk beïnvloed.



  • Advies bereiding voor Biefstuk: rare 54-56˚C, medium 56-58˚C, well done 58-64˚C bij een tijd van 1 tot 4 uur

  • Advies bereiding voor Sukade: 55-58˚C bij een tijd van minimaal 20 uur en kan oplopen tot wel 60 uur, afhankelijk van dikte

  • Advies bereiding voor Vis: De gaartijden voor vis zijn aanzienlijk korter. Kleine wijzigingen van de temperatuurinstelling hebben een grote invloed op het resultaat. Experimenteren is zeker nodig.



Specificaties:


  • Merk: Hendi

  • Materiaal: RVS

  • Afmetingen: 540x335x(h)310mm ( GN1/1 )

  • Inhoud: 20 Liter

  • Energie: 230V

  • Vermogen: 600W

Andere Sous-vide kokers

© 2024 Semix Internet Marketing.